Green Lantern: První let (Green Lantern: First Flight)

03.08.2011 19:25


DC Entertainment a Warner Bros Animation nás pravidelne zásobujú animovanými komiksmi už nejakú dobu. Prím zatiaľ hrali predovšetkým Batman so Supermanom, no postupne sa dostáva aj na ďalších, u nás menej známych hrdinov.

Po Wonder Woman, Black Adamovi či Red Hoodovi dostal trochu viac priestoru aj Green Lantern. To „trochu viac“ znie vzhľadom na názov filmu možno trochu zvláštne, ale použil som ten výraz zámerne, o tom ale neskôr.

Green Lantern si zatiaľ strhol len drobnú úlohu v Lige spravodlivých: Dve zeme v hrození, preto bolo potrebné začať pekne od začiatku. Ale aj pekne akčne, veď konkurencia je až nepríjemne nadupaná. A tieto dve veci charakterizujú celý film.

Pilot Hal Jordan získava od umierajúceho emzáka prsteň a tým aj silu. Silu zeleného elementu. Okamžite tak zisťuje, že sa stal jedným zo strážcov vesmíru, že existuje aj akýsi žltý element, že intrigy sú všade a že sily dobra a zla sa pripravujú na finálne účtovanie. Pri tom všetkom sa ani nie je dôvod čudovať, že samotný hlavný hrdina je len šablónovito načrtnutý – čiže je neskonale spravodlivý a ešte viac šikovný.

To, že ide o space operu je na filme to najzaujímavejšie a vďaka tomu a zápletke okolo súboja dvoch síl si občas príjemne spomeniete na Star Wars. Naopak Hviezdnym vojnám sa Lantern vôbec nepodobá svojou nekompromisnosťou a likvidáciou množstva postáv. Práve tento fakt bude mnohým možno najsympatickejší.

  Tempo je slušne našliapnuté, akcie rôznorodé a ak hrdinovi odpustíte jeho okamžitú angažovanosť a neporaziteľnosť, ste donútení sa slušne baviť. Máme tu skrátka ďalší dobre spravený animák, za ktorý sa režisérka Supermana: Súdny deň vôbec nemusí hanbiť, tieň muža z ocele však neprekročil.

Hodnotenie: 70%

Green Lantern: First Flight
USA, 2009, 74 min
Réžia: Lauren Montgomery
 

Diskusná téma: Green Letern : První let

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok