Koniec demokracie na Slovensku?

11.06.2010 19:42

Tento rok na Slovensku prestali existovať noviny ako spravodajské médium. Už nemôže byť ani reči o nestrannosti či objektivite. Jediným zdaním „normálnej“ novinárčiny sú články prevzaté od TASR, ktoré sú však prebíjané rozhorčenými politickými výlevmi.

 

Ostala nám len pochybná publicistika, kde neviete či ide glosu, esej či reklamu. Citovanie zdrojov sa mení na výrazy podľa medializovaných informácii a preberanie faktov z tzv. emocionálnych plátkov je absolútnou samozrejmosťou.

 

Jedným z prejavov bulváru je aj to, že čitateľ nedostáva názor z druhej strany a že sa článok nesnaží vysvetliť, prečo daný stav vznikol a čo k nemu viedlo. Dnes si musíme pravdu v novinách dooveriť aspoň piatimi ďalšími zdrojmi, aby sme dostali aspoň akú takú predstavu o danej problematike.

 

Tento rok je volebný, a preto sa bieda našich médií vykryštalizovala do podoby politických agitiek. Kedysi seriózne denníky sa stávajú konkurenciou volebných letákov hodených do schránok. A čoraz častejšie aj končia rovnako. Po prečítaní pár nadpisov ich človek radšej hodí do koša.

A to majú byť slobodné a nestranné média základom demokracie...

 

Diskusná téma: Koniec demokracie na Slovensku?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok