Na čo sa teším v roku 2014

19.02.2014 22:08

Jupiter Ascending
(Jupiter vychádza)
Napriek tomu, že na prvý pohľad vyzerá film až príliš sladko, pevne verím, že súrodenci Wachowskí natočili originálne scifíčko. Killer, ktorý sa zamiluje do svojho cieľa neznie príliš vábne, lenže Wachowskí vždy doteraz dokázali archetypálne príbehy pretaviť do niečoho viac. Channing Tatum má šancu definitívne zmyť zo seba nálepku svalnatého striptéra.

Edge of Tomorrow
(Na hrane zajtrajška)
Hmyzoidní mimozemšťania útočia a Tom Cruise s Emily Blunt ich majú zastaviť. Pomôcť by im mal fakt, že hlavný hrdina prežíva posledný deň stále dookola. Režíruje Doug Liman (Pán a pani Smithovci). Aj keď Nevedomí neboli až taký zázrak, v konečnom zúčtovaní sa radili k najlepším filmom minulého roka. A keď si spomeniem na krásne časy Minority Report, prebúdza sa vo mne presvedčenie, že Cruise to so sci-fi myslí naozaj vážne...

 

 
Transcendence
Johny Depp v sci-fi? No konečne. Navyše keď ju bude režírovať Nolanov dvorný kameraman... Sám režisér varuje, že nepôjde o žiadnu „nolanovinu“ a ja som celkom aj rád. Hlavný hrdina je génius, ktorý chce vytvoriť stroj inteligentnejší, než sme my všetci dohromady. A tak dostane guľku a umiera. Jeho kamoši preto skopírujú jeho identitu do počítača...

Dawn of the Planet of the Apes
(Úsvit planéty opíc)
Nijak extra neodsudzujem Burtonovu verziu, ale faktom je že Zrodenie planéty opíc bola nehorázna pecka a ten skutoč ne pravý reštart série. Režisér Cloverfieldu sa pokúsi nadviazať na tento úspech a budeme môcť sledovať ako sa Caesarovi (Andy „Glum“ Serkis) začne jeho vláda nad opicami vymykať z rúk.




Divergent
(Divergencia)
Young adult je minimálne v SF prekliaty „subžáner“. Až nedávno sa začalo ukazovať, že môže ísť aj o znesiteľnú zábavu (Mrtví a neklidní) Režisér výborného Všemocného sa nás pokúsi presvedčiť, že v budúcnosti budeme rozdelení do frakcií s nalinkovaným životom. Samozrejme sa musí nájsť niekto (najlepšie pekné mladé dievča), kto dokáže svoju predurčenosť zmeniť. Pretvárka, útek, boj proti systému, láska... Tieto ingrediencie tu nie sú prvý krát, ale raz musí prísť ten čas, keď definitívne zabudneme na predošlé slabotiny (Hostiteľ, Twilight) a tuctovky (Hry o život, Som číslo štyri, Jumper). Tak prečo nie teraz? Veď v úspech verí aj Kate Winslet.

Začínam s nostalgiou spomínať na krásny sci-fi rok 2011 (Správcovia osudu, Zdrojový kód, Vymedzený čas, Všemocný, Sucker Punch, Útok na věžák, Zrodenie planéty opíc, Melancholia).

Diskusná téma: Na čo sa teším v roku 2014

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok