Frank Miller, John Ramita Jr.: Daredevil – Rok jedna

09.03.2014 21:00

Nové začiatky slávnych komiksových sérií mám rád. Vzhľadom na geografickú polohu nášho štátu i vzhľadom na môj oneskorený záujem o kreslené príbehy som totiž trochu pozadu. Reštarty mi tak dávajú šancu dostať sa do obrazu.

Rok jedna je poctivo vystavaný komiks. Ukazuje nám vznik čerevného diabla, ako to poznáme aj (z nie veľmi vydareného) filmu, ale Dredevil tu vlastne ešte ani nevystupuje. Napriek tomu, že sledujeme „len“ osudy Matta Murdocka, príbeh je zaujímavý i napínavý.

Frank Miller je legenda a má na konte množstvo kultových príbehov (Sin City, Návrat Temného rytiera, 300...). Možno preto miestami vyznieva aktuálny scenár ako rutinne odvedená robota. Akási povinná jazda. Hlavný hrdina totiž prechádza výcvikom, univerzitou, milostným vzťahom a pátra po vrahoch svojho otca. Skrátka všetko, čo fanúšik očakáva.

Príbeh má však správny gangsterský nádych a na pozadí je veľmi pekne zobrazený Kingpinov nástup k moci. Napriek farebnosti pôsobí príbeh primerane temne a akčné scény sú nápadité a pestré.

Daredevil – Rok jedna neprináša veľké nečakané odhalenia. Jeho sila je práve v profesionalite, s akou je napísaný i nakreslený.

Hodnotenie: 80%

Daredevil - Rok jedna
Daredevil - Man without fear
Scenár: Frank Miller
Kresba: John Romita jr.
Vydavateľ: Crew
Rok vydania: 2011
Počet strán: 160

Diskusná téma: Frank Miller, John Ramita Jr.: Daredevil – Rok jedna

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok