Hulk na neznámej planéte (Planet Hulk)

25.11.2011 12:01

V seriáli Teória Veľkého tresku zaznela svojho času pamätná veta: Za všetky tie peniaze, za ktoré sa pokúšali natočiť poriadny film o Hulkovi, by už Hulka dokázali aj vytvoriť. Medzi tým už síce vznikol slušný Leterierov Neuveriteľný Hulk, ale stále to nebolo niečo, s čím by boli spokojní všetci. Teraz by sa to mohlo zmeniť.

Režisér Sam Liu je dnes už špecialista na na komiksové animáky. To najlepšie, čo zatiaľ ukázal je Superman/Batman: Veřejní nepřátelé. Popri tom stihol už aj Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích, Thor: Príbehy z Asgardu, Batman: Rok jedna či Hulk Vs.. Práve posledný menovaný (aj napriek tomu, že išlo zlepenec dvoch krátkometrážnych filmov) dával nádej, že Hulk v animovanej podobe má potenciál zaujať.

Týpci zo zoskupenia Ultimate Avengers sa na zeleného obra naštvali a vystrelili ho do vesmíru. Zlatá ľudská(?) povaha. No nenaštvalo by vás to? Hulk sa naštve dosť, rozbije raketu a dostane sa na neznámu planétu. Tam ho chytia a on sa ocitne v koloseu a musí si vybojovať svoju slobodu. Och, bože môj, poviete si.

Našťastie ide o klasickú space operu. Čiže to neostane len pri nejakých súbojoch v aréne a na scéne sa objaví imperátor, povstalci chystajúci prevrat, zákerní cudzopasnícki emzáci... A všade sa to bude hemžiť intrigami, zabíjaním a nádejou, že Hulk nie je len naštvané sebecké monštrum...

Animovaný formát ponúka bezhraničné možnosti na rozpútanie šialených súbojov či už v koloseu alebo mimo neho. Aj preto je akcia skvelá. Navyše, aby bol súboj vyrovnaný, dostanú sa k slovu aj roboti a bohovia. Z počiatku je to síce mierne béčkové, ale akonáhle sa dej rozvinie, je Hulk na neznámej planéte fakt dobrá vec. Možno aj preto, že Bruce Banner je tentoraz úplne mimo hru. Hlavný hrdina tak môže mať všetko okolo seba na háku, poteší aj pár nekorektných scén, ktoré filmu pridávajú na dospelosti.

Hulk na neznámej plánete je lepší ako napríklad Green Lantern: Prvý let a vďaka svojej drsnosti a „conanovosti“ pripomenie predovšetkým príbehy s Riddickom (Chronicles of Riddick). Mám rád hraný film z roku 2008, ale tento Hulk mi je o trochu sympatickejší.

Hodnotenie: 80%



Planet Hulk
USA, 2010, 81 min
Réžia: Sam Liu
Hudba: Guy Michelmore
Hrajú: Rick D. Wasserman, Sam Vincent

Diskusná téma: Hulk na neznámej planéte (Planet Hulk)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok