Frank Miller: Sin City 6 - Chlast, děvky a bouchačky

18.02.2012 21:48

Sin City je kult. Nebojím sa povedať, že z veľkej časti najmä vďaka Rodriguezovmu filmu. Ten je skvelý a spracováva hneď niekoľko comicbookov z tohto univerza. Aj šiesta kniha má v sebe niekoľko malých odkazov na už sfilmované časti.

Chlast, děvky a bouchačky je zbierka krátkych príbehov. Tak trochu priehrštie všetkého, čo našiel Miller v zásuvke. Ale nie je to zlé. Tempo udávajú starí známi – tak trochu psychopat (a neskutočný frajer) Marv a tak trochu štetka (a neskutočný kus ženy) Delie.

Atmosféra je skľučujúco noirová, akcia je brutálna a hlášky sú trefné a drsné. Všeobecne možno povedať, že čím dlhší príbeh, tým vyššia kvalita. Niektoré kraťasy sú vyslovene len nezáväzná zábavka (keby nešlo o Millera, poviem, že je to vata). Tie čo šli v podstate mimo mňa: Krysy, Tlusťoch a Prcek, A vítězem sa stáva... Všetky ostatné sú fajn.

Prostě takovej normálni sobotní večer
Marv sa preberie a ani za boha si nevie spomenúť, prečo vedľa neho leží pár mŕtvych chlapov. Ako správny tvrďák sa chytí hneď prvej stopy a už nepustí... Humorné.

Náš zákazník, náš pán
Kraťas, ktorý poznáme z filmu (úvodná scéna s Joshom Hartnettom). Žiadny zázrak, ale v pohode.

Tichá noc
Jediný mikro príbeh v knihe, ktorý ma v sebe niečo „s presahom“. V podstate nemé, len sneh, tma a Marv. Pôsobivé.

Tatínkova holčička
Osudová žena a otec, ktorý stojí v ceste. Prijať peniaze a mať pokoj? Alebo siahnuť po zbrani a byť chlap? Presne to, čo si predstavíte pri značke Sin City.

Modroočka, Blbě zahnout a Špatná cesta sú rutinné eroticko-zabijácke eskapády už spomínanej Delie. Napriek tomu jej drsnosť i nadržanosť stále funguje.

Neviňátko v červeném
Trochu rozsiahlejší príbeh a možno aj najlepší v tejto zbierke. Hlavnému hrdinovi zavolá kamarát, že ma problém. O chvíľu ma problém už aj on. A na krku ma nie práve príjemných zabijakov a o niečo príjemnejšiu ženu v červenom. Zápletka nie je nijako zložitá, ale je dobre rozprávaná. Množstvo akcie, rýchle autá, osudová žena. Toto je skutočné Sin City.

Hodnotenie: 70%

 

Uážka z komiksu

Frank Miller: Sin City 6 - Chlast, děvky a bouchačky
Nakladateľ: Comics Centrum
Preklad: Václav Dort
Počet strán: 160

Diskusná téma: Sin City 6 - Chlast, děvky a bouchačky

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok