Oscary 2016

01.03.2016 19:08

 

Len v krátkosti:
 
Prenos na TV Doma sa nedal pozerať alebo skôr počúvať. Slováci (Juraško, Kalisová) okomentovali všetky róby a účesy, ale tie žvásty k filmom, ktoré moderátori ani nevideli, boli strašné. Česká televízia, ďakujem. (Tam oscarovou nocou sprevádzali František Fuka a Tomáš Baldýnský, takže úplne iné kafe. A ich program bol o dve hodiny kratší, ehm.)
 
Mad Max išiel ako píla (šesť zásahov do čierneho). Potešila ma hlavne soška za kostýmy :-). Škoda, že Akadémii už neostalo dosť odvahy pri hlavných kategóriách (réžia, film). Minimálne by bola celkom sranda, že Miller by mal Oscara za Happy Feeta i Mad Maxa...
 
Najväčšie prekvapenie bolo asi ocenenie trikov vo výbornom Ex Machina.
 
Osem hrozných som ešte nevidel a samotný OST mi prišiel dosť minimalistický (čo čakať od konverzačky, však?), ale soška pre Ennia Moricconeho bola už trochu aj povinnosťou.
 
A Leo? Tak podobne. Nič proti nemu, ale predsa len (predovšetkým po Vlkovi z Wall Street) už nemá moc čo nové v herectve predviesť, takže Oscar za zásluhy. Prečo nie?
 
Bond song Writing's On The Wall zo Spectre je pre mňa utrpenie počúvať a radím ho k najhorším bondovským kúskom. Možno si Akadémia povedala, že keď dala uznanie SM šialencom v Mad Maxovi, treba podporiť aj komunitu LGB.... 
 
Z oscarovej noci je jasné, že si musím pozrieť Dom, a zrejme aj filmy od našich južných a východných susedov (Saulov syn a dokument Winter on Fire).
 

Diskusná téma: Oscary 2016

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok